Menu

De kaartverkoop voor de Nacht van Kunst & Kennis is gestart!

De kaartverkoop voor de eerste lustrumeditie van de Nacht van Kunst & Kennis op zaterdag 16 september is gestart! De Nacht van Kunst & Kennis bestaat vijf jaar en dat vieren we met een nieuwe opzet van het festivalgebied waarbij de beroemde gracht Rapenburg het hart van het festivalgebied vormt. Op tien prachtige locaties langs de gracht, op straat en in een aantal huiskamers kun je kiezen uit ruim 100 verschillende lezingen, acts en voorstellingen. Vanaf nu kun je je early-bird kaartje bemachtigen via de website!

Dit jaar zullen wederom het Academiegebouw, de Hortus Botanicus, de Oude Sterrewacht en het Rijksmuseum van Oudheden hun deuren openen. Nieuwe locaties zijn dit jaar Japanmuseum SieboldHuis en de sociëteit van LVVS Augustinus waar je een kijkje kunt gaan nemen! Zo vormen alle locaties samen met het Rapenburg een knus festivalgebied.

Wat kun je dit jaar verwachten?

Leids onderzoek leert ons dat rappers en schrijvers niet voor elkaar onderdoen in uniek taalgebruik. Tijdens de Nacht van Kunst & Kennis bespreken we dit onderzoek over de Unieke Woordenschat met o.a. schrijver Ilja Leonard Pfeijffer.

Daarnaast leren we over Canal Science met Stadswacht Aaf, theatervoorstelling Disconnect, zet ons aan het denken over de onvermijdelijke vooruitgang, we checken hiphopteksten met de Rapfactchecker en genieten van de prachtige liedjes van de Antwerpse singersongwriter Tamino  .

We gaan op expeditie met Eddie the Eagle, dansen op de beats van Altın Gün, luisteren naar de fluisterelectronica van Luwten en leren over poep met microbioloog Ed Kuijper.