Menu

Programma

Het programma is rond! Hieronder zie je alle programma onderdelen. 

Let op: sommige acts zijn doorlopend, omdat het bijvoorbeeld kunstinstallaties zijn of experimenten waar je zelf aan mee kan doen. Dat zie je terug in het blokkenschema of doordat ze geen eindtijd hebben. 

De Unieke Woordenschat

Categorie: Wetenschap

Locatie: Academiegebouw

Speeltijden: 22:30 uur

De Unieke Woordenschat
icon-wetenschap

Uit Leids onderzoek blijkt dat Nederlandse rappers wat betreft hun woordenschat niet onderdoen voor de grote vaderlandse schrijvers. Onderzoeker Alex Reuneker vergeleek de teksten van verschillende hiphop-nummers en de boeken van bekende Nederlandse schrijvers. Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer kwam als winnaar uit de bus, maar rapper Brainpower deed het ook niet onverdienstelijk: hij versloeg enkele literaire grootheden! Hoe zit dat? Tijdens de #NKK17 gaat Alex in gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer en Brainpower over het gebruik van woorden in hun boeken, gedichten en raps. 

Tijdens de #NKK17 gaat Alex in gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer en Brainpower over het gebruik van woorden in hun boeken, gedichten en raps. Hoeveel unieke woorden heeft Brainpowers Dansplaat en Pfeijffers boek La Superba?